Waarom MY?

Situatie 2016

 • Wereldwijd onrust, angst, haat & vooroordelen
 • Verdeeldheid in de samenleving
 • Schending van de UN Human Rights & misstanden tegen de mensheid
 • Business met oog voor profit, zorgt voor schade op lange termijn
 • Eentonige nieuwswaarde media en social media en verschil nieuwswaarde per land
 • Ongelijkheid, conflicten, uitbuiting
 • Disrespect naar gastlanden
 • Groeiend terrorisme & aanslagen wereldwijd
 • Vluchtelingencrisis & volksmigraties
 • Oppervlakkigheid, investeringen in uiterlijk vertoon sixpack & facelifts (i.p.v. kennis & educatie)
 • Invloed van buitenaf
 • Continue veranderingen in actualiteit, verandering binnen een mensenleven
 • Er wordt actie gevoerd of angst gecreëerd (i.p.v. positiviteit & oplossingen)
 • Meer bewustwording bij burgers en consument wordt steeds slimmer
 • Toenemende behoefte om iets voor elkaar te betekenen

Connecting people worldwide!

MUNDO YOUNIDO biedt met verbinding een oplossing voor alle wereldburgers die behoefte hebben aan een kwalitatief betere en gelukkigere leefomgeving met respect en gelijkwaardigheid naar elkaar, ongeacht afkomst, religie, geslacht, baan, nationaliteit of andere verschillen.
Anno 2016 heerst er toenemende angst voor elkaar, mede door groeiend terrorisme en aanslagen, agressie, ongelijkheid, uitzichtloosheid en vinden er dagelijks misstanden tegen de mensheid plaats.
Of het nu de samenleving betreft, de kledingindustrie, de bonthandel, discriminatie of moderne slavernij, alles begint bij de mensen zelf. Daarom blijft het noodzaak om positief en tegengesteld antwoord te geven. De maatschappij verandert, mensen gaan door diverse levensfases, mensen worden bloot gesteld aan stromingen, nieuws, massamedia, mensen en de actualiteit. Herhaling is dus van belang.
Ieder mens kan een positieve invloed op zijn of haar omgeving hebben of de wereld een stukje mooier maken, waar de rechten van de mens en onze planeet worden gerespecteerd.
Een groeiend aantal mensen wil iets betekenen in de maatschappij, maar daarvoor is inspiratie, motivatie en wereldwijd verbinding nodig. Onrust roept nieuwe agressie en nog meer onrust op. Door patronen te doorbreken en positieve gedragsverandering kunnen situaties en processen verbeterd worden.
Van ambtenaar tot CEO, wees de verandering die je in de wereld wilt zien’ (Mahatma Gandhi)

Ieder probleem kent een oplossing!

De consument wordt steeds bewuster en slimmer en maakt zelf actief andere keuze’s.
Het is echter de omgekeerde wereld om te verwachten dat de consument alles weet van mensonterende situaties binnen alle vakgebieden. Zij kunnen onmogelijk met een encyclopedie naar het winkelcentrum gaan om zelf uit te puzzelen wat wel en niet goed is. Voorkomen is beter dan genezen en creëert vertrouwen.
Ieder probleem ontstaat bij een bron, dus wij refereren naar de kern van het probleem en activeren om het probleem vanaf beginstadium op te lossen.
Als wij vanaf nu het roer omzetten, met bewustwording voor eigen denken en handelen vanaf de bron en andere keuze’s maken richting de toekomst is verbetering mogelijk.
De sleutel ligt bij ieder individu zelf, daarom krijgt ieder individu dezelfde kansen en gelegenheid om een actieve rol te spelen in de maatschappij om de leefomgeving van elkaar te verbeteren.
Van ober tot piloot, van bakker tot secretaresse en van manager tot CEO, alle lagen van de bevolking kunnen meedoen. Iedere vorm van positieve inzet telt, groot, klein, lokaal, nationaal of internationaal.
Van hindoe, christen, tot atheïst, van moslim tot boeddhist. Iedereen met oprechte wil, kan een waardevolle rol vervullen en een steentje bijdragen binnen het grote geheel.

Verandering voor en door elkaar

Verandering bereiken we niet als Stichting alleen en we zijn ons bewust van sceptici, volle gevangenissen, extremisten, mensen zonder empathie, of mensen die pertinent naar anderen wijzen of nooit willen switchen.
Maar er is ook een groep die wél positief mee werkt of wil veranderen en daar richten wij onze focus op.
Er wordt geïnvesteerd in uiterlijk, six-packs, facelifts en spiermassa. Maar er is meer behoefte aan inhoud. Wanneer alle mensen wereldwijd beginnen met 10 minuten per dag te investeren in respect voor zichzelf, een ander en onze planeet zouden selfies een andere inhoud krijgen en de samenleving anders worden.
De mensen die ons idee begrijpen en ernaar handelen kunnen onze missie vermenigvuldigen.
Mensen die verder weg staan of sceptisch oordelen hopen wij te behoeden voor keuze’s die negatieve invloed hebben voor hun zelf of voor de maatschappij, waarmee zij anderen negatief beïnvloeden.
Om IS als voorbeeld te noemen: Zij creëren angst, vooroordelen en verdeeldheid. Door het groeiend aantal aanslagen wordt dit gevoel versterkt. Media en burgers beantwoorden het gevoel met het verspreiden van angst, agressie en spelen daarmee indirect een rol bij de negatieve druk in de samenleving.
Wij kiezen voor een ander antwoord met verbinding en positiviteit en betrokkenheid voor alle wereldburgers.
We maken een duidelijke grens waar waarden van het gastland en UN Human Rights leidend moeten zijn.
I.p.v. angst en verdeeldheid, koesteren wij onze kernwaarden en gezamenlijk vormen we een positief front.

DSC01130DSC05627