De Founder

Persoonlijke motieven 
Communicatie en verbinden van mensen is een passie van Founder Patricia Haveman. Patricia heeft ruim 10 jaar geïnvesteerd in uiteenlopende regionale, landelijke en internationale netwerken binnen diverse werelden en branches.
Zij vindt het prettig om mensen te inspireren en te motiveren en talenten te activeren. Door krachten te bundelen en initiatieven te verbinden zijn grotere acties mogelijk voor de samenleving in totaal. Daarnaast heeft Patricia op jonge leeftijd ruim 50 landen bezocht, culturen verkend, mensen geobserveerd en kennis gemaakt met uiteenlopende gebruiken. Zij stond open voor de diverse verschillen door te ervaren, onderzoeken en te leren. En op basis van respect is zij overal ter wereld opgenomen: Van hindoe tot moslim, en van jood tot boeddhist. Zij is ondergedompeld in culturen, heeft de meest bijzondere momenten beleefd en gedeeld, puur door verschillen te accepteren en in dialoog te blijven over andere opvattingen. Keer op keer werd zij opgenomen en werden relaties opgebouwd met kernwaarden: respect en vertrouwen, met een gemêleerd netwerk van relaties in ruim 60 landen tot gevolg. Als een individu dit kan, dan kunnen meer mensen dit!

Inner power
Patricia heeft geleerd wat afzien is en vertegenwoordigt een levensmissie en geen Lonely Planet verhaal. Naast internationale ervaringen, haar loopbaan en contacten binnen uiteenlopende netwerken heeft zij leed, misstanden en natuurrampen ervaren. Zo bood zij hulp bij ernstige situaties en aan slachtoffers, zij raakte verzeild in een aardbeving, landverschuiving en een sneeuwstorm, trotseerde ongenodigd bezoek van wilde dieren, wist benarde situaties te voorkomen, nam het op voor doelgroepen, heeft bergen beklommen (en als uiterste contrast eveneens de catwalk gelopen), ijstrainingen gedaan, 2 ongelukken in de paardensport en 2 auto-ongelukken overleefd en met 24/7 pijn langdurige revalidaties ervaren. Met niet 1 maar 10 engeltjes op de schouder, heeft zij diverse stormen getrotseerd en geleerd wat knokken is. Na haar laatste revalidatie heeft ze de top van Mt. Kilimanjaro weer bereikt. Ervaringen koppelt zij aan realiteit: Waar een ander opgeeft, gaat Patricia door! Als we onze carriere en studie kunnen combineren met inzet voor de maatschappij, krijgt persoonlijke groei en de waarde van het leven veel meer inhoud, aldus Patricia.

Grote maatschappelijke betrokkenheid   
In Nederland heeft Patricia zich actief ingezet tijdens dans-en sportevents, mee gedaan aan spinning marathons ( 5 uur spinning Spieren voor Spieren, Free a Girl en Edwin v.d. Sar Foundation) en hulp geboden aan Zumba Fitness (NL en USA). Sinds 2011 is zij ambassadeur voor Spierinzicht, welke revalidatie-en pijntrajecten verkort en sinds 2015 is Patricia ambassadeur voor the movie/ iceman Wim Hof waarbij het beïnvloeden van het immuunsysteem en het verlengen van mensenlevens bij onderkoeling, water-en bergsport, haar aandacht heeft.
Tijdens haar reizen buiten Europa heeft Patricia veel schrijnende situaties meegemaakt en zo keerde zij vaak terug met een gevoel van verdriet en onmacht. Tot dat zij als altruïst besloot het roer volledig om te draaien en bij iedere volgende situatie wereldwijd hulp te bieden, alleen of met hulp van derden. En zo heeft zij een eiland bevoorraad in Afrika, hulp geboden voor schoolkinderen in Brazilië en Kenia, misstanden in de kledingindustrie, dierenleed en bouw belicht, mensen voorzien in eerste levensbehoeften, acties opgezet voor locals, een maand hulp verleend aan daklozen in New York enz. De behulpzaamheid is puur en geen ingeving, maar stroomt door de aderen vanuit basiswaarden voor respect voor elkaar. Maar ook al zou zij  1000 individuele projecten opzetten. De kern blijft steeds hetzelfde: Alle misstanden wereldwijd beginnen steeds aan een bron: een individu, een mens. En vanuit die gedachte is MUNDO YOUNIDO als persoonlijke missie geboren: ieder probleem, groot of klein, heeft een oplossing als we deze vanaf het beginpunt benaderen: de bron. Duizenden acties van hulporganisaties zijn overbodig als de kern van het probleem ongestoord door gaat. Verbetering vindt pas plaats als alle betrokken schakels en processen andere keuze’s maken en dat begint bij ons zelf.


Wereldwijd actie!

Patricia’s internationale plan is vertaald in een missie, een boekwerk wat zij had kunnen uitgeven.
Maar zij wilde meer: „My mission is to inspire, motivate and connect people worldwide to respect each other and the planet. Let us leave footprints at each others soul. Together we can! Met het verspreiden van deze missie klimt Patricia opnieuw een berg, waarmee zij eigen belangen volledig weg zet het hoogst haalbare doel: profit for humanity. De mooiste baan ter wereld waarbij iedereen die de missie ondersteunt zich kan aansluiten! De prioriteit ligt volledig bij MUNDO YOUNIDO, maar PatriCious Communications (www.PatriCious.nl) blijft actief omdat communicatie, PR direct met elkaar verbonden zijn. De rijke gemêleerde netwerken binnen alle branches versterken elkaar. De Stichting deelt daarin mee.

„Every man is a source of positive energy.
Together we form inexhaustible power to protect the world and to improve life.” Patricia Haveman