Organisatie Profiel

MUNDO YOUNIDO is het levensverhaal van founder Patricia Haveman, vertaald in een internationale missie. Waarbij haar hart als motor burgers wereldwijd inspireert en activeert om een actieve rol in de samenleving te spelen, en zelf een steentje bij te dragen aan een betere wereld, waarbij respect en een menswaardig bestaan voor iedereen een basiswaarde is.
Een wereldwijde movement van changemakers, worldcitizens, die we Mundianen noemen. Al die initiatieven tezamen maken de wereld wereld een stuk mooier. Lokaal, regionaal, nationaal of internationaal ieder initiatief voor vooruitgang wordt gewaardeerd. Wij bundelen de krachten op ons interactieve platform en kunnen zo vermenigvuldigen!

Missie
Een mooiere verenigde wereld voor en met elkaar creëren.
Wereldwijd burgers, studenten en ondernemers inspireren & activeren om eigen talent & passie in te zetten om iets voor een ander of de maatschappij te betekenen. Met de doelstelling om gezamenlijk wereldproblemen te voorkomen en op te lossen vanaf de bron.
Waarbij alle deelnemers van de missie elkaars verschillen (cultuur, achtergrond, kleur, geslacht) respecteren, menswaardigheid voor een ieder nastreven en onze planeet koesteren als echte Mundianen.


Visie

Een wereld waarbij mensen verenigd zijn en levenskwaliteit en levensgeluk hoger zijn.
We creëren een positieve flow in de samenleving met het netwerk van Mundianen. Gezamenlijk creëren zij meer saamhorigheid en respect voor elkaar en streven zijn gezamenlijk levensgeluk na met een hogere kwaliteit van het leven. Door samen te werken en geen brandjes te blussen, maar oplossingsgericht te denken, kunnen we problemen voorkomen.
En bestaande internationale problemen kunnen we oplossen vanaf de bron, de mensen zelf. Deze wereldburgers, Mundianen, tezamen maken het verschil voor nu en voor onze kinderen en toekomstige generaties.


Kernwaarden

Onze doelstellingen, onze passie en totaalvisie, zijn door de gehele missie verweven. De kernwaarden zijn de sleutelwoorden voor onze samenwerkingen met relaties, partners, landen en vrijwilligers.
Dit zijn de waarden waar wij als organisatie voor staan, die we koesteren en naleven: Respect, vertrouwen, positiviteit, integriteit,
verbinding, gelijkwaardigheid, persoonlijkheid & vastberadenheid. 

Tegelijk zijn deze waarden de basis van iedere Mundiaan, worldcitizen, vrijwilliger, vertegenwoordiger en Ambassadeur die bij ons staat ingeschreven.


Mundianen

Mundianen zijn supporters die het doel van de stichting en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM van 1948) onderschrijven. Zij onderscheiden zich door bijzonder gedrag met oog voor mens, maatschappij en positieve inzet voor derden, niet slechts gericht op zakelijk succes of commercieel gewin. Zij realiseren een positieve mentaliteitsverandering d.m.v. het doorbreken en verbeteren van een patroon. Mundianen kunnen zich wereldwijd officieel registreren voor een paspoort, ze kunnen actief deelnemen, projecten genereren hun talent inzetten of acties delen. Zij krijgen wereldwijd dezelfde kansen.
Aan het Mundianen paspoort kunnen geen rechten worden ontleend en het paspoort kan ten alle tijde worden ingetrokken bij gedrag strijdig met het doel van de stichting en de UVRN. Ambassadeurs of vertegenwoordigers worden benoemd door de directeur.
Iedere burger kan de mooiste job ter wereld creëren als Mundiaan, door te delen met anderen en de maatschappij.


Naam & beeldmerk

MUNDO UNIDO = Verenigde Wereld (Spaans)
MUNDO YOUNIDO
 = Verenigde wereld voor jou en mij, door jou & mij. 
Een bewuste woordspeling waarbij jij & ik
en 2 wereldtalen verbonden zijn.
(You = jij / Engels, Yo = ik / Spaans ).
Dit tezamen met Patricia’s passie voor Argentinië en de keuze voor het ronde lettertype, zorgt op alle manieren voor “verbinding”.
In het beeldmerk staat de aarde centraal, daaruit ontspringen energie-vonken gesymboliseerd door 7 gekleurde cirkels: de continenten.
In veel culturen staat het getal 7 voor geluk, 7 dagen in de week, 7 kleuren in de regenboog en 7 basis chakra’s. De gekleurde cirkels zijn dus eigenlijk gelukscirkels!
Naast het beeldmerk benutten we een formule welke de wereld, mensen, verbinding & energie toont.

 

MY_rebus

 

„Imagine what 7 billion humans could accomplish if we all just loved and respected each other.”
A. Williams